PORTFOLIO

Het Pauperhotel

In de zomer van 2016 openen Hotel Bitter en Zoet en Stichting Ketter&Co (initiatiefnemer van Collectie Veenhuizen) het PAUPERHOTEL. Vanaf 18 juni start in Veenhuizen het Pauperparadijs, een muziek theater voorstelling geïnspireerd door het boek van Suzanna Jansen, Het Pauperparadijs dat zich afspeelt in Veenhuizen.

Het PAUPERHOTEL is een tijdelijk hotel in de logeerkamers, stallen, campers, prieeltjes of tentjes in de tuin van bewoners van Veenhuizen. Zo’n twintig 2-persoons kamers, verspreid door het dorp. De bewoners ontvangen de gasten van het pauperspektakel en kunnen de bezoekers meer vertellen over de geschiedenis en over het huidige Veenhuizen. Het is een unieke ervaring, slapen in een dorp met zo’n bijzondere sociale geschiedenis en op de meest romantische plekjes.

 

De kamer is direct herkenbaar als pauperhotel, ingericht met ontwerpen uit Collectie Veenhuizen. De toegevoegde elementen in de heel verschillende kamers vertellen het verhaal van Veenhuizen. Het VORMT behang is bijvoorbeeld een aantrekkelijke verwijzing naar de architectuur van het dorp. Op het nachtkastje ligt een verhaal uit ‘Tales of Veenhuizen‘. Een geïllustreerd boek over de unieke historie van het erfgoed en de cultivering van elk aspect van Veenhuizen. In zeventien korte verhalen, wordt de geschiedenis van het dorp verteld aan de hand van de moraliserende gevelteksten zoals Orde en Tucht, Werk en Bid en Rust Roest, die overal in Veenhuizen te zien zijn.

 

In de badkamer – of bij de buitendouche, het blijft een PAUPERHOTEL – ligt een lokaal en natuurlijk zeepje. Het gastenboek kunt u tekenen met de TURVER Ontwerper Thomas Trum heeft van een natuurlijke inkt gemaakt op basis van fulvinezuur, dat zit in het water in de Noordelijke provincies en geeft de pen de prachtige gouden kleur en het water in de vaarten van Veenhuizen trouwens ook.

 

 

Het PAUPERHOTEL heeft drie klassen, net als in het vroegere Veenhuizen. Klasse A; u verblijft in een kamer en heeft beschikking over een (eventueel gedeelde) badkamer, Klasse B: u verblijft in een ingerichte schuur of stal met elektriciteit en een badkamer. Klasse C: u overnacht in een tent, een boomhut of een andere avontuurlijke plek. Douchen kan buiten in de tuin, of ’s ochtends bij hotel Bitter&Zoet, zij verzorgen ook het ontbijt en faciliteren het PAUPERHOTEL.

 

 

’s Ochtends is er een gezamenlijk pauperontbijt, bij mooi weer buiten aan een lange tafel in de tuin van Hotel Bitter en Zoet. Aansluitend aan het ontbijt zijn er Pauperdialogen. Deze gesprekken worden altijd theatraal geintroduceerd en begeleid door ontwerpers of kunstenaars. Doel is om samen verder te praten over inclusiviteit in de huidige samenleving, een reflectief gesprek over de voorstelling, maar ook met een heldere vertaling naar het nu.

 

 

tae lorem ipsum dolor sagittis.

Client Details

Client: Seven Media

Category: Product Design

Date: June 2016

Dit project was leidend tijdens mijn stage.
Ik kreeg verantwoordelijkheid voor het contact met de deelnemende bewoners, de samenwerking met hotel Bitter&Zoet, het inrichten van de locaties etc.

Dit alles in samenwerking met Esther Jongsma (studio VANTOT)

Have a Project for Me?

GET IN TOUCH!